Σιγκαπούρη

Τα παλιά χρόνια η Σιγκαπούρη ήταν ένα πανέρμορφο, ήσυχο ψαροχώρι, βγαλμένο από τον παράδεισο. Τοποθετημένη στο νοτιότερο άκρο της ηπείρου που ονομάζουμε Ασία, είναι καλά προστατευμένη από τους σεισμούς – που σχεδόν όλους τους απορροφά η Ινδονησία – και από τα φοβερά τσουνάμι – που τα απορροφά η Σουμάτρα – και τίποτα φοβερό δεν συμβαίνει σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Οι λιγοστοί κάποτε κάτοικοι, όλοι τους ικανότατοι ψαράδες, δεν είχαν κάτι να φοβηθού ή για κάτι να τρομάξουν. Οι άνθρωποι που ζούσαν στην Σιγκαπούρη ήταν όλοι χαμογελαστοί και χωρίς κακές σκέψεις.

Μια μέρα ένας σουλτάνος ήρθε στο νησί. Με την έπαρση και την σιγουριά του κατακτητή. Και τότε ένα τεράστιο, θαλάσσιο κύμα σηκώθηκε, χτύπησε τα καράβια του, τους στρατιώτες του και τους υπηρέτες του. Το τεράστιο, θαλάσσιο κύμα χτύπησε και τον ίδιο και σαν επακόλουθο η χρυσή, διαμαντοστόλιστη κορώνα του έπεσε στη θάλασσα. Στην στιγμή ο υπασπιστής του βούτηξε και του την έφερε. Και ο σουλτάνος την έβαλε και πάλι στο κεφάλι του. Σε λίγο, ένα άλλο τεράστιο, θαλάσσιο κύμα σηκώθηκε, χτύπησε τα καράβια μα και το ίδιο και έριξε και πάλι την κορώνα του στη θάλασσα. Και ο υπασπιστής του βούτηξε και του την έφερε πάλι. Και αυτό το σκηνικό έγινε ξανά και ξανά, χωρίς ποτέ η κορώνα να μείνει στο κεφάλι του σουλτάνου.

Και τότε ένας γέρος υπηρέτης πρότεινε στον σουλτάνο να πάρει ο ίδιος και να ρίξει την κορώνα του στην θάλασσα. Κι εκείνος, που είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στον γέρο αυτόν υπηρέτη, που είχε στη δούλεψή του τόσα χρόνια το έκανε. Ο σουλτάνος, πήρε στα χέρια την πολύτιμη κορώνα και με μια σίγουρη κίνηση την πέταξε στη θάλασσα, πάνω στο τεράστιο κύμα. Και τότε, η θάλασσα ηρέμησε και ένα γιγάντιο, τρομακτικό θαλάσσιο λιοντάρι βγήκε στην επιφάνεια φορώντας την κορώνα του σουλτάνου.

Ο σουλτάνος πήρε το μάθημά του. Ονόμασε την πόλη Σιγκαπούρη, από το Singa που θα πει λιοντάρι και από το pura που πόλη, δηλαδή πόλη των λιονταριών. Και τώρα πια όλοι ήξεραν ποιος ήταν ο πραγματικός σουλτάνος της πόλης.

lion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s